Bas Koster, aangenaam!

Vanaf 1971 ben ik werkzaam geweest bij een grote bierbrouwerij in Rotterdam. De laatste jaren was ik verantwoordelijk voor Speciaal Bieren van de brouwerij in het rayon Zuid-Holland, Noord-Holland, inclusief de Waddeneilanden en de provincie Utrecht. Inmiddels had ik diverse bier- en wijncertificaten gehaald. Deze functie heb ik na vierendertig jaar moeten beƫindigen vanwege diverse reorganisaties.
Tijdens mijn werk bezocht ik, met een speciaal doel, geregeld seizoenbedrijven: bedrijven met uitstraling, met een groot terras waar veel pils en speciaalbieren verkocht werden.
Uit ervaring weet ik dat hier veel klanten komen die veelal impulsaankopen doen.
Door mijn inzet en betrokkenheid met de bierproducten ben ik ook vele keren door mijn bedrijf afgevaardigd om zitting te nemen in de jury van de Nationale Biertapwedstrijden die in het Land gehouden werden . Dit is wel een hele mooie ervaring voor mij geweest, waar vakkennis zeer gewenst was en waar ik heel veel van geleerd heb.
Zo heb ik ook diverse malen deelgenomen aan een Landelijk Bierproefpanel. Dit werd mede georganiseerd door het horecavakblad Horeca Misset. Hiervoor werden personen uitgenodigd die kennis hadden van bier, ook wel genoemd 'een rondje Bier'. Telkens werden er bieren geproefd die nieuw waren of al wat langer op de markt waren. De smaak en de kleur werden serieus doorgenomen en het persoonlijk eindoordeel werd dan vermeld in het vakblad.
Bier heeft mijn passie!
Al deze bierkennis zet ik nu graag in voor mijn bierproeverij 'Op Eigen Wijze'.
Ik hoop spoedig met u kennis te maken.