Hop is een essentieel ingrediƫnt bij de bereiding van bier, het verlengt de houdbaarheid

Genieten van bier

Hoe gaat dat in z'n werk, een bierproeverij?
Bas Koster deelt glazen en bier uit en iedereen schenkt daar iets van in. Kijk dan eerst eens goed naar het uitgeschonken bier. Hoe is de kleur, is het bier helder of troebel, blijft het schuim hangen aan het glas? Ruik dan de geur van het ingeschonken bier.
Proef van het pils of het speciaalbier met een kleine slok. Laat het draaien in de mond en neem wat verse lucht erbij. De smaken komen nu pas echt naar boven. Slik daarna pas door. De indruk die het geproefde bier ons geeft, noteren we op een formulier.

Ontdek je eigen smaak
Alle uitgekozen bieren passeren zo de revue. Bas vertelt hier over, en tussendoor wordt er brood en water genuttigd om de smaak te neutraliseren.
Een bierproeverij is een vrolijke, maar vooral leerzame aangelegenheid - geen drankgelag.
Proef de verschillen tussen de bieren en ontdek je eigen voorkeur.